Wykonanie: Galeria Tortów Artystycznych
Naszym zadaniem jest stworzenie unikalnych kompozycji, przy jednoczesnym zachowaniu ich tożsamości. Słodkości kojarzą się ze szczęściem i przyjemnością z jedzenia, dlatego celem cukiernika jest tworzenie kreacji, które uwodzą i prowokują. Cukiernictwo nie mieści się w żadnych praktycznych i funkcjonalnych ramach, dlatego swoje istnienie zawdzięcza bardziej zmysłowym i emocjonalnym potrzebom. Magia, elegancja, styl - to tylko niektóre cechy tworzące definicję houte patisserie.
Wykonanie: Galeria Tortów Artystycznych
Słodki poczęstunek na weselu to nie tylko tort, ale także drobne słodkości, które potrafią zbudować pożądany „klimat". Warunkiem jest kreatywność, przenośnia i pewnego rodzaju zabawa formą. To, co niedopowiedziane pobudza zmysły.
Wykonanie: Galeria Tortów Artystycznych
Te same zasady powinny towarzyszyć kwestii smaku. Nasz wymarzony tort czy deser nie musi mieć tradycyjnej postaci. Święta to korzenne przyprawy, aromatyczne alkohole i bogactwo smaków. Mus z wanilii black burbon, koniak i krem kasztanowy? A może kawowy krem brulee z musem czekoladowym z kardamonem? Poszukując naszych zimowych inspiracji nie bójmy się eksperymentować, szukać, a także wymagać.
Wykonanie: Galeria Tortów Artystycznych
Ekspert portalu abcslubu.pl - Konrad Tota / Galeria Tortów Artystycznych