Ilu cukierników tyle opinii. Jedna rzecz się nie zmienia: jeżeli ślub mamy w miesiącach letnich to trzeba brać pod uwagę temperaturę w jakiej będą oczekiwały na skonsumowanie weselne słodkości. Do tej pory rozwiązaniem były odpowiednie dobranie ciasta oraz rodzaju masy. Często były to gotowe babeczki na kruchym spodzie. Ponieważ rynek cukierniczy się rozwija, a oczekiwania Państwa Młodych rosną cukiernie prześcigają się w pomysłach jak zadbać w te ciepłe dni o ciasta weselne, by do końca imprezy każdy z gości mógł delektować się smakiem wypieków.
![]() |
![]() |
Z propozycją wychodzi firma Olivier z Niepołomic, która na Targach Ślubnych w Krakowie (17 styczeń 2010) prezentowała szafę chłodniczą z deserami. Taką szafę można ustawić w dowolnym miejscu na sali weselnej. Może ona stanowić dodatkową atrakcję, a mnogość rodzajów deserów i ich ekspozycja gwarantują zadowolenie gości weselnych.
![]() |
Szafa to ciekawe rozwiązanie i godne polecenia dla wszystkich tych, którym zależy by ciastka nie były tylko dodatkiem na weselu i paczką poweselną, lecz by stanowiły smaczne urozmaicenie menu ślubnego.