Oto kilka słodkich podpowiedzi:
Forma
Zapewne zdążyliście już zauważyć, że coraz częściej na weselnych przyjęciach goszczą torty muffinowe. Kilkupiętrowa patera i ułożone na niej babeczki tworzą całość. Górę zazwyczaj wieńczy mały torcik do symbolicznego pokrojenia przez Państwa Młodych.
![]() |
![]() |
fot. Słodki Muffin |
Jak mają wyglądać babeczki? To zależy od Waszej wyobraźni. Skorzystajcie z sezonowości produktów. Jeżeli ślub będzie latem – postawcie na świeże owoce, jeśli jesienią – poproście cukiernika o zrobienie ozdób w kształcie złotych liści.
Nowością w nadchodzącym roku będą tzw. mini torciki. Każdy gość dostaje swoją małą porcję tortu. Wygląda obłędnie, smakuje cudnie bo ciasto zamknięte w małej formie nie traci na świeżości i nie wysycha. Musicie tego spróbować.
![]() |
fot. Piotr Werner |
Kolor
Kolor to jeden z kluczowych elementów. Zazwyczaj wybieramy jeden kolor, który powtarza się na zaproszeniach, kwiatach, dekoracji sali i na torcie. W przyszłym roku będziemy skupiali się na różu i kolorach mocniejszych jak na przykład granat i czerwień.
![]() |
fot. Zebra - Studio Multimedialne |
![]() |
fot. Marcin Romański |
![]() |
fot. Słodki Muffin |
![]() |
fot. Agnieszka Cudak |
Temat przewodni
W ostatnich latach bardzo popularne stały się motywy przewodnie wesela. Uwielbiacie złoto i styl vintage – zróbcie wesele w takim właśnie klimacie i zaserwujcie swoim gościom muffiny w stylu vintage.
![]() |
Fot. Sebastian Ścigalski |
Wybieracie się do Japonii w podróż poślubną? Niech wszyscy goście się o tym dowiedzą pałaszując tort i babeczki przyozdobione kwiatami kwitnącej wiśni.
![]() |
fot. Zebra - Studio Multimedialne |
Pamiętajcie – ślub to jedyna tak niepowtarzalna ceremonia w Waszym życiu
i to od Was zależy jak ją zapamiętacie i jak będzie smakowała…
Ja Wam życzę aby była jak najsłodsza
Specjalista Portalu abcslubu.pl: Urszula Stępniak
www.slodkimuffin.pl
![]() |