Słodkie stoły. Słodkie atrakcje weselne.

"Słodki stół", "sweet tables", "candy bar" to nazwy urokliwych zakątków słodkości przygotowanych na specjalne okazje. Pomysł na ekspozycję słodkości tak, aby cieszyły nie tyko podniebienie ale i oko, jak zwykle przywędrował do nas ze Stanów Zjednoczonych.

Mają one za zadanie cieszyć gości ciekawym podaniem i możliwością uraczenia się pojedynczymi smakołykami, wybierając te, które lubimy najbardziej.

W przypadku wyboru słodkiego stołu na wesele - ważne by był spójny z tematem wesela i pasował do całości kolorem i charakterem.
Słodkie stoły można przygotować z ogólnie dostępnych ciastek, galaretek, muffinów, cupcaków, lizaków czy żelków. Kluczem sukcesu jest jego aranżacja.
Słodkie stoły mogą być jednobarwne lub tematyczne.

Zwykle słodkie stoły nie zastępują tortu weselnego. W naszym tradycyjnym kraju rzadko kto rezygnuje z głównej atrakcji wesela - krojenia przez Parę Młodą tortu weselnego.
Stoły te to ogromna radość dla dzieci. Smacznie wyglądające lizaki czy żelki przyciągają dzieci jak magnes.

Można też przypisać im jeszcze jedną cechę - oderwani na chwilę od stołu weselnego, smakując pyszności możemy prowadzić słodkie tete a tete.


Tekst i zdjęcia: www.slodkiestoly.pl

Oceń ten artykuł
(1 głos)

Skomentuj