Słodkie stoły na weselu
Kącik ze słodkościami
Candy bary po raz pierwszy zagościły na weselach amerykańskich, aby następnie szturmem podbić serca weselników zza oceanu. Powoli więc ciasta zaczynają wędrować ze stołów, przy których zasiadają goście, do wspólnego kącika. A kącik ten, jeśli zostanie pomysłowo urządzony, może stać się główną atrakcją zabawy. Candy bar zachwyca weselników w każdym wieku, i młodszych, i starszych – bo przecież każdy lubi słodycze, szczególnie gdy podane zostaną w oryginalnej formie.
Słodkie stoły na weselu
Żelki, cukierki, babeczki
Słodki bufet daje ogromne pole do popisu dla fantazji Młodej Pary. Mogą pojawić się na nim: klasyczne ciasta (ale koniecznie pokrojone na porcje), ciasteczka, muffinki, tartaletki, żelki, praliny, drażetki, lizaki, cake popsy (ciasta w formie kulek nabitych na patyczek). Swoje miejsce może też zająć (choć nie musi) tort weselny. Wybór jest tak naprawdę nieograniczony, warto jednak pamiętać, że przesada nie jest wskazana – lepiej gustownie rozmieścić na stole kilka rodzajów słodkości, niż stawiać tuż obok siebie wszystkiego po trochu.
Candy bar zgodny z motywem przewodnim
Dobór słodyczy to tylko połowa sukcesu. Równie ważna jest przemyślana dekoracja candy baru. Styl i kolorystyka bufetu musi być dopasowana do motywu przewodniego wesela.
Słodkie stoły na weselu
Bez względu na wybrany rodzaj słodkości i styl, w jakim urządzony zostanie candy bar, pamiętajmy o podpisaniu smakołyków.
Tekst i wykonanie słodkości: Tartelette, Kraków
www.tartelette.pl